Geschiedenis

Geschiedenis

De club werd op 14 juni 1942 opgericht als Heidebloem Voetbalvereniging Hulst (H.V.V. Hulst) in Hulst en sloot zich een paar maanden daarna aan bij de Belgische Voetbalbond. In 1943 werden de eerste kleedkamers langs het terrein gebouwd. De bouw van een nieuw sportpark in Hulst begon in 1970 dat in augustus 1973 werd ingewijd. De club speelde meestal in de onderste regionen van het Belgisch voetbal, derde en vierde provinciale.

Bij het vijftigjarig bestaan in 1992 kreeg de club de koninklijke titel en werd Koninklijke Heidebloem Voetbalvereniging Hulst. In 1994 promoveerde de club na een titel in derde provinciale voor het eerst naar tweede provinciale. De twee volgende seizoenen haalde H.V.V. Hulst een periodetitel met bijhorende plaats in de eindronde binnen, maar de club slaagde er niet in via die eindronde verdere promotie af te dwingen.

In 1997/98 werd H.V.V. Hulst weliswaar 12de in zijn reeks, maar door een groot aantal Limburgse dalers in vierde nationale, moest de club na vier seizoenen toch weer zakken naar derde provinciale. H.V.V. Hulst haalde het volgende seizoen nog een periodetitel, maar kon geen terugkeer naar tweede afdwingen.

In 1999 kwamen fusiegesprekken op gang met enkele andere clubs, namelijk V.K. Penarol Engsbergen (stamnummer 7743) en Schoot Sport (8465) uit het nabijgelegen Engsbergen en Schoot, twee andere dorpen in Tessenderlo. Reeds tijdens de zomer van 1999 nam de club de naam K.V.V. Thes Sport Tessenderlo aan met het oog op een toekomstige fusie. “Thes” staat hierbij voor Tessenderlo, Hulst, Engsbergen en Schoot. De gesprekken liepen echter niet vlot en de clubs traden in 1999/2000 nog steeds afzonderlijk aan in competitie. Schoot Sport werkte uiteindelijk niet mee, maar zou in 2002 wel ophouden te bestaan. Penarol Engsbergen was bereid samen te werken in het jeugdvoetbal, maar bleef als afzonderlijke club actief.

In het centrum van Tessenderlo stond al enkele jaren het stadion van Looi Sport, een club die jarenlang in de derde en vierde nationale gespeeld had, maar nu de boeken had neergelegd, leeg. In 2000/01 werd nog gespeeld in Hulst en Tessenderlo, maar het seizoen nadien verhuisde de club definitief naar het Sportpark in het centrum. Het aantal jeugdspelers en -ploegen steeg in die periode.

In 2002 moest de eerste ploeg nog in een eindronde de degradatie afwenden; het jaar nadien speelde de eerste ploeg echter kampioen en promoveerde zo naar eerste provinciale.

In 2005 promoveerde de club voor het eerst naar de nationale reeksen. In vierde nationale kon de club zich de eerste seizoenen handhaven in de middenmoot. In 2009 eindigde de club echter onderin haar reeks en zakte terug naar eerste provinciale. Sindsdien voetbalde deze ambitieuze club in eerste provinciale en behoorde ze elk jaar tot de topfavorieten voor een promotie naar de Nationale Reeksen.

In 2015 promoveerde de club onder het trainerschap van Wouter Vrancken terug naar 4de Nationale, om in 2016 meteen verder te promoveren naar 3e nationale (de nieuwe 2e klasse amateur).

In 2017 miste de club op een haartje na de promotie naar 1ste amateur. THES werd tweede met slechts 2 punten minder dan kampioen Berchem.

Het seizoen daarop, in 2018, lukte de promotie wel. Onder leiding van Bart Van Houdt speelde THES kampioen met 8! punten voorsprong op de tweede (Bocholt), en maar liefst 13! punten op de nummer 3 (Spouwen-Mopertingen). Dankzij deze titel promoveerde THES naar de eerste klasse amateur, het hoogste niveau dat ooit behaald werd.

 

(Bron: Wikipedia)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: