Gebeurtenissen tornooi Dender

Officiële communicatie K.V.V. THES Sport

Als club betreuren we de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag op het tornooi in Denderleeuw. Dergelijke taferelen horen niet thuis rond een voetbalveld, zeker niet in een omgeving waar opleiding primeert. We beseffen maar al te goed dat dit alleen maar verliezers oplevert en de grootste slachtoffers zijn uiteindelijk de kinderen.

We gaan als club dan ook geen uitspraken doen over wat de aanleiding was of wie er begonnen is. Dat is een eindeloze discussie. Maar niets rechtvaardigt het fysieke of verbale geweld dat beide partijen gebruikten dit weekend, laat dat voor iedereen duidelijk zijn.

K.V.V. THES Sport wil zich focussen op haar eigen identiteit. We zijn een familieclub waar iedereen welkom is. Jongeren opleiden op een pedagogisch, verantwoorde en waardige manier, met respect voor iedereen, dat is waarvoor we staan. De club zal dan ook alle middelen inzetten om verder te werken aan die warme club waarvoor ze gekend is.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in het weekend was er zondagochtend reeds overleg binnen de club. Een plan van aanpak werd opgesteld met daarin onder andere een duidelijke gedragscode voor ouders, met sancties voor zij die zich hieraan niet kunnen houden. Deze code moet een duidelijk kader schetsen voor iedereen die het jeugdvoetbal genegen is, maar de club zal ook consequent hiernaar handelen.

THES Sport zal ook het nodige doen om samen met de ouders de incidenten van afgelopen weekend te kaderen ten einde dergelijke taferelen in de toekomst nooit meer te zien gebeuren.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: